Nadat u de functionaliteiten en de inhoud van uw website heeft gefinaliseerd, is de tijd gekomen om uw webpagina online te zetten. Vooraleer u uw website lanceert, moet u rekening houden met enkele voorzorgsmaatregelen. Ontdek de stappen die noodzakelijk zijn om de succesvolle start van uw websiteproject te verzekeren !

VASTSTELLEN EN CORRIGEREN VAN GEBROKEN URL’S VOORALEER DE WEBSITE ONLINE GAAT

De eerste stap vindt plaats na de transfert van uw website naar de productie-omgeving. Dit is de gelegenheid om aanpassingen aan alle URL’s door te voeren. Er kunnen steeds problemen opduiken. U moet dus verzekerd zijn van het correct functioneren van uw URL’s. Indien uw website enkel een dozijn pagina’s bevat, kunt u deze verificatie manueel uitvoeren. Als uw website echter groter is, dan gebruikt u beter digitale tools. Hieronder vindt u een link waar u software kunt downloaden die de geldigheid van een URL kunnen  testen :  HTTP://WWW.LOGITHEQUE.COM/LOGICIELS/WINDOWS/WEBMASTER/LINK_CHECKER/ 

De software ontdekt de eventuele problemen met beschadigde URL’s, de bestanden met een status  4xx en 5xx, de pagina’s met een 302 doorverwijzing, enz. De duur van zo’n analyse varieert van één minuut tot ongeveer dertig minuten, afhankelijk van het aantal pagina’s op uw site. Eenmaal de beschadigde URL’s gevonden werden, kunt u ze herstellen.

PERSONALISEREN VAN PAGINA 404

Pagina 404 is degene die uw website toont als een bepaalde pagina niet langer bestaat of als de URL link verkeerd werd ingegeven. Internetgebruikers ergeren zich vaak aan deze pagina. Dat is de reden waarom het verstandig is deze te personaliseren. De achterliggende idee is dat u de bezoeker laat weten dat u op de hoogte bent van de fout en dat u hem kunt verklaren waarom deze foutboodschap verschijnt. Tegelijkertijd kunt u hem naar een ander deel van uw website doorverwijzen.

Om uw errorpagina te personaliseren, kunt u een beroep doen op één van de vele gespecialiseerde tools. Wij raden u aan te kiezen voor 404PAGE, een doeltreffende en eenvoudige plugin.

Indien u de HTML en PHP talen niet beheerst, raden wij u aan om een beroep te doen op een specialist die uw pagina 404 kan personaliseren.

AANPASSEN VAN UW WEBSITE AAN HET FORMAAT VOOR MOBIELE TELEFOONS

Tegenwoordig gebruikt de meerderheid van alle internetgebruikers een smartphone om op het net te surfen. Deze situatie heeft Google ertoe aangezet om rekening te houden met de doeltreffendheid van de mobiele versie van een webpagina om de ranking en indexatie van uw website in zijn zoekmotor te berekenen. Dit betekent dat u ervoor moet zorgen dat uw website responsive is (geschikt voor smartphones) alvorens deze online te zetten.

Indien u een CMS (Content Management System) gebruikt om uw website te creëren, moet u de volgende stappen uitvoeren om deze responsive te maken :

  • bewaar uw website alvorens wijzigingen aan te brengen ;
  • zorg dat de CMS up to date is;
  • controleer of de gepersonaliseerde thema’s van de CMS aangepast zijn voor gebruik met smartphones.

Om deze laatste stap uit te voeren, gaat u naar het administratiepaneel van uw CMS. Selecteer het thema van uw website, en zoek daarna in de documentatie naar de termen « mobile », « responsive » of « adaptative ». Indien u over een test-telefoon beschikt, kunt u de URL kopiëren naar TEST Mobiele optimalisatie om te kijken of de website compatibel is met mobiele telefoontjes.. Bovendien kunt u GOOGLE PAGESPEED INSIGHTS gebruiken om de snelheid van het model en andere problemen op te lossen.

De snelheid van uw website is trouwens een element dat u moet behandelen vooraleer de website online staat. Hier zijn enkele praktische tips om de snelheid van het internet zelf te verhogen : HTTPS://WWW.MEGABYTE.BE/PENALITES-GOOGLE-POUR-PAGES-TROP-LENTES-SUR-MOBILE/#TOGGLE-ID-3

Voor meer informatie over de conversie van uw website naar een responsive model, en over de specifieke elementen van de verschillende CMS-pakketten, kunt u terecht bij het officiële Google handboek dat gedownload kan worden op :  HTTPS://DEVELOPERS.GOOGLE.COM/SEARCH/MOBILE-SITES/WEBSITE-SOFTWARE/

Indien u geen gebruik hebt gemaakt van een programma dat de inhoud en de creatie van uw website beheert, raden wij u aan een web-ontwikkelaar aan te stellen die kan helpen met uw responsive website.

VALIDATIE VAN DE CODE EN VAN DE CSS

Wij raden u aan om de code steeds te verifiëren, ook als Google bevestigt dat een aantal HTML/CSS fouten geen invloed hebben op de prestaties van de website. U kunt hiervoor programma’s gebruiken zoals W3C MARKUP VALIDATOR en W3C CSS VALIDATOR.

Als laatste stap neemt u de indexering en de beveiliging onder handen. Daarna kunt u de website online zetten.

Contacteer ons …

Wij kunnen u helpen !

[wp-review id="21306"]