Een aantal zusterondernemingen. De noodzaak en de wil om te informatiseren. Een unieke en betrouwbare partner. Dat zijn de basisingrediënten van de vijf jaar durende efficiënte en duurzame relatie tussen Megabyte en de ondernemingen Quattro, Axis71 en Sisterco.

Informatiseren en met elkaar verbinden

Quattro-bnlf

Quattro, Axis71 en Sisterco hebben een familiegeschiedenis en delen roots, geschiedenis en sinds enkele jaren ook dezelfde werkruimte. In 2005 beslist de directie om de werking van de drie ondernemingen te informatiseren en onderling met elkaar te verbinden via een uniek intern netwerk.

Als leverancier van de benodigde hard- en software wordt gekozen voor Megabyte. Het bedrijf verzekert de goede werking van deze nieuwe ICT-omgeving.

Elk van de drie ondernemingen heeft aparte activiteiten. Megabyte analyseert de specifieke kenmerken van elk van de bedrijven en kiest vervolgens software die aan alle noden tegemoet komt. Daarna configureert Megabyte de software op drie verschillende manieren. Elke onderneming beschikt zo over een beheerprogramma dat perfect past bij haar specifieke activiteit. Er wordt ook een systeem voor toegangsbeperking geïnstalleerd. Het netwerk en de gemeenschappelijke informatie kunnen op die manier worden gedeeld, terwijl opdeling en confidentialiteit van de informatie – indien nodig – gewaarborgd blijven.

Qua software wordt er van bij de start gekozen voor de pakketten van ‘Sage’ en ‘BOB’. François Bryssinck, Gedelegeerd Bestuurder van Megabyte: “De keuze van de software en de ontwikkeling ervan worden bepaald door de behoefte van de gebruiker. Die hangt af van de activiteiten van de onderneming in kwestie. Quattro is bijvoorbeeld actief in import en distributie van designmeubels. Axis 71 produceert en verkoopt eigen producten. De oplossing van Sage met instelbare parameters voor commercieel beheer leek ons het beste antwoord op die noden. De software BOB 50 staat in voor het boekhoudkundige beheer.”

Het belang van de juiste partner

De filosofie van Megabyte is samen te vatten in enkele woorden: de beste prijs-kwaliteit voor de klant. Dat principe geldt niet alleen voor het materiaal en de voorgestelde soft

Quattro

ware, maar ook voor de diensten met toegevoegde waarde die Megabyte biedt op het vlak van flexibiliteit, reactiviteit en de op-maat-ontwikkeling van applicaties.

Patrick Vossen, Bestuurder van Axis71, Quattro en Sisterco: “We hebben Megabyte gekozen als ICT-partner om een aantal redenen. Ten eerste is het een onderneming op mensenmaat. Ze voldoet aan onze behoefte en maakt een persoonlijke en frequente relatie mogelijk. Ten tweede zitten we op dezelfde golflengte voor fundamentele zaken zoals een efficiënt en doeltreffend systeem of een snelle oplossing van problemen als die zich voordoen. Ten slotte heeft Megabyte een uitstekende strategische visie op onze reële noden en bieden ze ons diensten aan met een grote meerwaarde.”

Daar ligt inderdaad de grote kracht van Megabyte: ad hoc diensten voor klanten. De ‘pure’ ontwikkeling van applicaties blijft erg beperkt. “Dat aspect gaf de doorslag om te kiezen voor Megabyte,” voegt Patrick Vossen nog toe. “Ik werk liever met een partner die weet hoe hij het beste kan halen uit wat er op de markt voor handen is en die aanpast aan onze specifieke noden, dan met een bedrijf dat software ontwikkelt volledig op onze maat. We zouden inboeten aan snelheid, eff

iciëntie en de prijs-kwaliteitverhouding.”

 

Next steps

De twee partners bestuderen vandaag nieuwe projecten.

De drie ondernemingen, allemaal in België gevestigd, willen op dezelfde manier kunnen communiceren met een zusterbedrijf inFrankrijk. Het interne netwerk zal herbekeken en geüpdatet moeten worden. Dit betekent waarschijnlijk ook de installatie van nieuwe servers. Zelfs een videoconferencingsysteem wordt overwogen. Quattro en de zusterbedrijven bekijken in dit kader ook de mogelijkheid om de gehele telefonie aan Megabyte toe te vertrouwen. De volledige ICT zou dan in de handen liggen van een en dezelfde partner.

 

Over Quattro BNLF

Quatro BNFL, in 1981 opgericht door Viviane en André Vossen, is de exclusieve importeur en verdeler van verschillende merken van meubels, verlichting en hedendaagse voorwerpen.

De activiteiten zijn hoofdzakelijk gericht op de Benelux en Frankrijk.

Quattro is gevestigd in Hoegaarden, in een oude melkerij uit 1930. Quattro deelt deze unieke ruimte met de andere ondernemingen van de familie Vossen, allemaal actief in kunst en design. Het zusterbedrijf Sisterco focust zich op kunst en objecten, Axis71 specialiseert zich in de productie en distributie van haar eigen collectie verlichting en hedendaagse voorwerpen. Voor meer informatie: www.quattro-bnlf.com; www.axis71.com; www.sisterco-lighting.com

 

Over Megabyte

Megabyte, opgericht in 1986, is een specialist in ICT-totaaloplossingen en –diensten, IP-telefonie en telecommunicatie. Op basis van haar expertise biedt het bedrijf haar klanten gepersonaliseerde diensten aan rond consultancy, outsourcing, installatie en opleiding.

Megabyte biedt haar klanten daarnaast softwareoplossingen en hardware-installaties op maat (ERP, CRM, Business Intelligence, security, storage, externe back-up,…). Megabyte is onafhankelijk en niet verbonden aan een specifiek merk of applicatie. Het bedrijf helpt klanten bij Belgische en internationale projecten. De hoofdzetel van Megabyte is gevestigd in Brussel. Commerciële kantoren zijn er in Louvain-La-Neuve en Antwerpen. Het bedrijf stelt een vijftigtal personen tewerk. Voor meer informatie: www.megabyte.be