De toekomst is duurzaam, ben jij er klaar voor?

Ecologie is geen optie, het is een noodzaak

Laat de natuur niet je concurrent worden

Investeer in groen, vermijd rood

Je voetafdruk verkleinen, je impactbewustzijn vergroten

Kies Sources® om operationele en financiële risico's te beheersen en je wettelijke verantwoordelijkheden na te komen.

Wilt u de milieupraktijken van uw organisatie verbeteren?

De Sources-toepassing van ComplyStation kan helpen bij het meten van de emissie van uw organisatie en milieurampen voorkomen.

SOURCES ®

De Sources -applicatie is ontworpen voor het meten en beheren van grote hoeveelheden milieu- en duurzaamheidsgegevens op assetsniveau, het berekenen van resultaten en het produceren van outputgegevens voor koolstofbeheer en ESG-rapportage. Dit omvat alle meetbare gegevens voor Type 1, 2 en 3 emissierapportage, naleving van waterrichtlijnen, afvaltracering en andere duurzaamheidsmaatregelen.

Wil je meten? Wilt u op de hoogte worden gebracht voordat…?

Kies « Sources »

Een workflow voor ESG-rapportageberekeningen.

Financiële gevolgen

Meer informatie

De wettelijke sancties en boetes in verband met het niet naleven van milieuvoorschriften kunnen leiden tot aanzienlijke financiële verliezen.

Milieubederf kan ook de waarde van de activa van een bedrijf beïnvloeden, vooral als het betrokken is bij vervuilende of niet-duurzame activiteiten.

Reputatie en merkimago

Meer informatie

Bedrijven die hun verantwoordelijkheden op milieugebied verwaarlozen, lopen het risico op een negatieve reputatie. Consumenten en investeerders zijn steeds gevoeliger voor duurzame praktijken.

Een slecht merkimago kan leiden tot een daling van het vertrouwen van belanghebbenden en een daling van het aantal klanten.

Wettelijke aansprakelijkheid

Meer informatie

Bedrijven kunnen aansprakelijk worden gesteld voor milieuschade die door hun activiteiten wordt veroorzaakt. Dit kan chronische of accidentele vervuiling van de bodem, lucht of water zijn.

De milieuwet- en regelgeving wordt steeds strenger en bedrijven moeten hieraan voldoen om juridische stappen te voorkomen.

Operationele risico's

Meer informatie

Milieurampen, zoals chemische lekken of olielekkages, kunnen leiden tot productieonderbrekingen en hoge opruimkosten.

Bedrijven moeten ook de risico’s beheren die gepaard gaan met de schaarste van natuurlijke hulpbronnen, zoals water of grondstoffen.

Kies voor de “Sources” van ComplyStation door gegevens vast te leggen bij de bron (locatie van het bedrijfsmiddel):

“Sources” biedt een grotere nauwkeurigheid van gegevens door gegevens vast te leggen bij de bron (locatie van bedrijfsmiddelen), waardoor berekeningen kunnen worden gemaakt voor een efficiëntere en nauwkeurigere ESG-rapportage.

Ontdek